Pecka Outdoor Festival

Festival pod otvorenim nebom

Pecka Outdoor Festival je dvodnevni festival aktivnog boravka u prirodi uz sportsko-rekreativne, zabavno-edukativne i druge sadržaje za sve uzraste. Osmišljen je s ciljem da ponudi sadržajan program aktivnog odmora na otvorenom za sve koji su aktivni ili žele to biti.

Pecka Outdoor Festival je društveno odgovorni i održivi turistički proizvod koji promoviše aktivan i zdrav život, populariše prirodne ljepote i potencijale sela, osnažuje lokalnu ekonomiju i podstiče razvoj kompletne regije.

Aktivnosti na otvorenom podrazumijevaju, tokom oba festivalska dana, pješačenje u grupama, sportsko penjanje (na prirodnim i vještačkim stijenama, za odrasle i za djecu), biciklističke vožnje, kanjoning, posmatranje ptica te sportsko-kreativne radionice za djecu. Pored ovih aktivnosti, POF nudi i veoma sadržajan prateći program za djecu i odrasle – brojne edukativno-kreativne radionice (iz oblasti kulturnog nasljeđa, likovnog stvaralaštva, nauke i moderne tehnologije), te predstave za djecu, kao i bogat muzički program za odrasle. U posebno fokusu je aktivnost koju nazivamo Šareni market, a kojom otvaramo mogućnost lokalnim proizvođačima, domaćinima i domaćinstvima da se predstave i ponude svoje proizvode i usluge velikom broju posjetilaca. Na ovaj način im pružamo podršku i osnažujemo u njihovom nastojanju da očuvaju tradiciju i budu održivi. Na taj način ostvarujemo i naš cilj povezivanja članova lokalne zajednice vrijednih proizvođača sa poštovaocima kvalitetnog domaćeg proizvoda.

 

to top