Obilježavanje Svjetskog dana životne sredine

Na Svjetski dan životne sredine amoimali brojne aktivnosti. Okupili naše partnere i medije kojima smo predstavili projekat Eko Hub Mrkonjić Grad među kojima su bili partneri koji su nas podržavali i sa kojima nastavljamo saradnju iz institucija poput Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju i Fonda za životnu sredinu i energetsku efikasnost.

Predstavnici Fonda su potom zajedno s nama održali radionicu sa temom pristupanja sredstvima fonda u cilju zaštite biodiverziteta. Sastanku su prisustvovali predstavnici, Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, predstavnici Turističke organizacije Ribnik,  ŠG „Lisina Mrkonjić Grad“ i Šuma RS.

Ova tema je od izuzetnog značaja za zajednička nastojanja pri ispunjavanju zahtjeva Evropske unije u pogledu proširenja obuhvata teritorije zaštićenih područja, te korišćenju punog potencijala koji ovakva područja pružaju jedinicima lokalne samouprave i lokalnom stanovništu. 

Na kraju dana zajedno smo posjetili zaštićeno područje “Vrela Sane” gdje su nam predstavnici Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju zvanično uručili Zastavu sa znakom zaštite prirode za upravljače zaštićenih područja.

to top