Eko hub Mrkonjić Grad

Naši prioriteti
Očuvanje prirodinih resursa i zaštita biodiverziteta ciljnih područja, prepoznavanje ogromnog potencijala ekosistemskih usluga i uspostavljanja novih modela održivog razvoja.

Eko HUB Mrkonjić Grad je dvogodišnji projekat u okviru programa Misli o prirodi! koji implementira Centar za promociju civilnog društva uz finansijsku podršku Švedske i pokriva područje opština Glamoč, Jezero, Mrkonjić grad, Ribnik i Šipovo. Projekat ima za cilj stvoriti mrežu organizacija civilnog društva, javnih institucija, predstavnika vlasti, lokalnog stanovništva i svih drugih zainteresovanih lica koja će kroz zajedničku saradnju i projekte djelovati na unapređenju životne sredine.

Važnost projekta

Raznovrstnost
Prostranstva u okviru Eko HUB-a imaju jedinstvenu biološku i geološku raznovrsnost i izuzetno su interesantna za istraživačke aktivnosti u cilju zaštite pojedinih dijelova i za osmišljavanje novih načina održivog korištenja
Organizacije civilnog društva
Ovim projektom želi se omogućiti veća vidljivost organizacija civilnog društva, te veći uticaj na okruženje i donosioce vlasti po pitanjima zaštite životne sredine kroz međusobno povezivanje i zajedničke akcije.
Umreżavanje
Uspostavljanje baze kontakata svih aktera važnih za funkcionisanje Eko HUB-a, monitoringu stanja životne sredine, pružanju podrške školama u procesu dobijanja Eko sertifikata, organizovanju lokalnih inicijativa kao i promocija životne sredine.
Prijavite divlju deponiju - SOS Telefon

Mapa deponija

U saradnji sa predstavnicima jedinica lokalnih samouprava, nevladinim organizacijama i pojedincima, kontinuirano prikupljamo podatke o vrsti zagađenja na projektnom području. Zajednički problem u svim optšinama predstavlja nepropisno odlaganje otpada i stvaranje divljih deponija u prirodnom okruženju.

Za opštine /Mrkonjić Grad/Šipovo/Jezero/Ribnik/Glamoč
Nepropisno odlaganje otpada, uočite divlju deponiju ili neadekvatno eksploatisanje prirodnih resursa kao i bilo koje druge radnje koje mogu negativno da utiču na životnu sredinu, prijavite na naš SOS telefon. Pošaljite sliku, lokaciju i opis problema na broj telefona, 066 116 986, a mi ćemo djelovati u skladu s mogućnostima na rješenju problema.

to top